Aktiviteter under konferens i Stockholm

Stockholm har Sveriges största utbud av olika sorters aktiviteter. Genom att låta konferensdeltagarna vara lediga en eftermiddag kan de utforska den här underbara staden själva. Det kan vara en välbehövlig paus från konferensen och vara väldigt uppskattat utan att det kostar arrangören någonting. Några exempel på de aktiviteter Stockholm erbjuder är följande:

Att paddla i City. Tänk dig en solig sommareftermiddag i Stockholm. Tänk då att sitta i en kajak precis utanför City och flyta fram i den vackra miljö som staden erbjuder. Paddla runt Djurgården och se hur folk strosar runt i eftermiddagssolen. När du blir trött är det bara att gå i land vid något mysigt café och ta en bit mat med lite kaffe och njuter av Stockholms vackra skärgård.

Det finns många olika spa-anläggningar i Stockholm, ifall du vet att dina konferensgäster kommer att vara intresserade av spa, bastu eller till exempel turkiska hamam-bad så finns det möjlighet att välja en konferensanläggning som antingen har detta eller ligger nära sådana anläggningar.

Gröna Lund kan erbjuda en fantastisk dag av skoj och få deltagarna att slappna av och ha kul tillsammans. Gröna Lund kan inbjuda till att ha det kul på ett mindre formellt och vuxet sätt än vanligt.

Det arrangeras även en mängd olika mässor runt om i Stockholm som du med fördel kan ta dig en liten kik på. Det kan vara en idé att välja att anordna en konferens i samband med en mässa som är relevant för konferensen. Till exempel kan en teknikmässa höja konferensupplevelsen ifall organisatören bakom konferensen är ett teknikföretag.

Under vintertid kan du anordna en såkallad julkonferens. Då brukar man kombinera konferensen med någon typ av julaktivitet, som till exempel julshower, julkonserter och mycket mer. Maten går även att anpassa. Bjud dina konferensdeltagare på ett delikat julbord eller varför inte en välsmakande julbuffé?

Vilka är fördelarna med konferenser?

På de flesta företagskonferenser är de anställda endast vana vid att se varandra under arbetstid. Det är ofta svårt att ta idéer till nästa nivå och tänka utanför boxen när man är fast i vardagen. De flesta väljer en konferens där man förenar nytta med nöje. Det finns en mängd olika sorters lekar eller utmaningar för vuxna som kräver list, vilja och framför allt samarbete för att klara av.

Genom att låta konferensdeltagarna ta sig an de här utmaningarna tillsammans kan man skapa naturliga situationer där deltagarna måste ta hjälp av varandra och därmed utveckla sin samarbetsförmåga. Det är inte bara själva samarbetsförmågan som utvecklas utan även band mellan deltagarna som hjälper till att skapa en känsla av gemenskap. Med en stark gemenskapskänsla och utökad förståelse för varandra är det lättare att komma överens vid olika sorters beslutsfattande eller vid konflikter.