För många företag är konferenser en självklar del i företagets utveckling. Ett inslag där medarbetarna får träffas och diskutera olika frågor eller där företagsledningen presenterar framtida förändringar. Samtidigt är det en stor kostnad – inte minst för de allra minsta företagen. Genom att jämföra olika anläggningar och även olika paketlösningar går det att spara stora summor. Men det många gör fel är att de tänker för snävt gällande vilken region de ska söka konferensanläggning inom. Därmed blir bara ett fåtal anläggningar jämförda och chansen att man får betala mer än nödvändigt är stor.

 
Att träffas i vackra omgivningar kan många gånger innebära att inspiration och kreativitet flödar! Via nätet kan man hitta otaliga anläggningar som bär på rik historik och tradition! herrgårdskonferenser.se är en sida där man kan få uppslag inför nästa konferens.

Ort

Ett tydligt exempel är företag i norra delarna av Stockholm. De jämför konferensanläggningar i Stockholm vilket många gånger är dyrare än de i andra delar av landet. Samtidigt tar det en dryg timme att ta sig från norra delarna av staden till de södra. Inte minst på morgonen och eftermiddagarna då trafiken är som tätast. Skulle man istället välja att åka norrut kommer man på samma tid hinna till Uppsala, Västerås och Gävle. Därmed ökar även utbudet rejält. Exempelvis finns slalomanläggningen Kungsberget bara 40 minuter utanför Gävle. Varför inte kombinera konferensen med skidåkning på vintern eller äventyrsbanor på sommaren?

Plats

En annan punkt är var konferensen ska hållas. Detta då inte bara gällande ort utan även sorts av anläggning. De hotell som marknadsför sig med att de har konferensanläggningar brukar ofta ha ett flertal rum i olika storlekar och inte sällan en större samlingssal. Det är perfekt för större företagen som vill att medarbetarna ska arbeta i små grupper eller ha föreläsningar för flera hundra samtidigt. Utanför Stockholm är Krägga Herrgård ett uppskattat alternativ som varje år tar emot ett flertal företag och grupper för möten. Här finns också erbjudande till privatpersoner som vill åka iväg över en weekend och njuta av det goda i tillvaron.

 
De små företagen som bara har ett tiotal anställda har inte samma behov. Räcker det med ett enskilt rum kan de allra flesta hotell erbjuda en lösning. Eller varför inte camping, vandrarhem eller liknande. Det pressar priset rejält men då ska man vara medveten om risken man tar. Risken att de anställda anser att företaget har snålat för mycket och därmed tappas motivationen att åka iväg.

Boka billigare konferens nära Stockholm – Tänk bredare