Innan du har nått punkten för att skicka ut inbjudningskort till de du vill se som dina gäster vid en kommande tillställning, är det en hel del saker som behöver göras. Mat skall inhandlas eller cateringmat bokas. Festvåningar skall hyras och allting skall räknas ut i minsta detalj. Det är en hel del arbete att ta i när man skall bjuda stort och det är inte svårt att förstå hur det kommer sig att vissa kan jobba enbart med att ordna fester! Arbetet man lägger ner inför ett kalas går att jämföra med en hel arbetsvecka. Samtidigt är det roligt att titta på möjliga festvåningar och fundera på hur man vill att allting skall vara på den stora kvällen när gästerna kommer.

För att er tillställning skall bli så lyckad och bra som möjligt, är det bra om ni kan sköta planeringen ganska tidigt. Det kommer ofta en hel del frågetecken längs vägen och det är svårt att veta allting i förväg. Någonting som ofta tar upp en hel del av planeringen är frågan om just festvåningar. Det är bra om man kan hitta lokaler som är avsedda för ändamålet och som inte innebär några större begränsningar än vad som är nödvändigt. När man skall hålla fest vilken inkluderar middag och dryck, kan man behöva något större festvåningar än annars. Är det bara ett mingel med dryck och tilltugg, kan man klara sig med en något mindre lokal men skall det serveras mat krävs plats för alla gäster samt bord och stolar. Man behöver också en plats var man kan göra iordning all mat. Även om man skulle hyra in catering för det behov man har av mat till besökarna, krävs visst utrymme för att de skall kunna göra iordning och duka upp maten på ett bra sätt. Är ni ute efter festvåningar med kök och tillgång till sittplatser, kan det vara bra att söka efter just detta. Det gör urvalet mindre, men innebär också att ni slipper sålla bland alla de potentiella festvåningar ni kan hitta.

Platsen

I Stockholm och omnejd finns många trevliga herrgårdar, hotell och mötesplatser som passar för en fest. Åker man till vackra Lidingö hittar man härliga Blue Hotel som ligger vid havet, kan något vara härligare en varm sommarkväll. Solen blänker i vattnet, musiken ljuder och alla kan skratta och bara njuta på terrassen. Det är helt enkelt en perfekt plats för en minnesvärd tillställning.

Maten

Det är inte ovanligt att någon eller några av gästerna har speciella önskemål vad gäller kosten. Det är vanligt förekommande med önskemål om köttfri eller vegetarisk mat. För den som har vänner med allergier kan det också vara bra att noga ta reda på hur allvarligt ställt det är. För vissa glutenallergiker kan det vara problematiskt att vistas i samma rum som nybakt bröd. För andra är det egentligen bara fråga om att de skall undvika att äta dessa varor. Ett sätt att ta reda på hur det står till med sådana önskemål, är att ha med det som en fråga på de inbjudningskort man skickar ut. Dessa kan också ge dig en möjlighet att i sista stund ändra valet av festvåningar om det skulle bli många som avböjer kalaset.

Transport

När man bokar festvåningar är det inte ovanligt att man glömmer vissa detaljer. Det handlar om att man skall kunna åka ut till dessa festvåningar på ett smidigt och enkelt sätt. När man tittar på urvalet festvåningar i en stad, kanske man tar bilen från ett ställe till nästa. När det är fest kan det bli svårt att hänvisa till bilvägar för gästerna. Det måste därför finnas andra sätt att ta sig hem efteråt. Är det nära stan kanske det är genomförbart att boka en mängd taxibilar som kan hämta trötta gäster. I andra situationer väljer man festvåningar inne stan där det finns god möjlighet att åka buss eller tunnelbana. Hur ni väljer att göra beror till stor del på vad för typ av fest det är ni vill ha. Är det så att ni vill hålla det hela ganska enkelt för att sedan avsluta festen med att gå ut på lokal tillsammans, är festvåningar inne i stan en bra idé. Vill ni sitta och umgås ända fram till morgonen kan också stadskärnan vara rätt plats för de festvåningar ni behöver ha tillgång till. När man bokar festvåningar utanför stan krävs kort och gott en hel del planering som man annars slipper undan. Har du inte bokat festvåningar inne i stan tidigare, kan du hitta all information du behöver via internet. Det finns en uppsjö festvåningar som står till förfogande inne i stan och det är bara en fråga om att man skall hitta de som är rätt för den typen av kalas man vill hålla. Även i mindre städer kan det finnas ett stort utbud vad gäller festvåningar. Kontrollera hur det ser ut i din stad för att sedan se på möjliga alternativa lokaler om så krävs.

Mötesplatser som passar för fest!
Märkt på: