Fest, bröllop, konferens, eller kick off. Det finns många tillfällen då man gärna serverar något ätbart och det kan verkligen underlätta att köpa in färdig mingelmat eller vällagade portioner oavsett vad det gäller. Letar man efter bra catering i Stockholm finns mycket att välja på, alltifrån enkelt och prisvärt till dyrt och exklusivt. Att hitta det som passar för tillfället kan var lite klurigt och det finns några saker som är bra att fundera på innan man lägger en beställning

Många olika företag inom catering i Stockholm

Att hitta catering i Stockholm är inga problem, det finns mängder av företag som levererar mat efter önskemål till alla typer av tillställningar. Är man osäker på vad det är man letar efter kan det var bra att kolla runt med några olika företag för att få idéer innan man fattar ett beslut eftersom både kvalitet och pris kan skilja sig en hel del. Är det en enklare tillställning, som en konferens eller ett möte är det kanske inte lika viktigt med kvalitet. Gäller det däremot ett bröllop vill man förmodligen veta att maten är både god och vällagad och därför är det bra att be om referenser och offerter till att börja med.

Vad är viktigast?

Om man planerar att köpa catering är det bra att först fundera på några avgörande faktorer som till exempel hur många som ska delta vid arrangemanget, var det kommer att hållas, vilken typ av mat som önskas och om det finns någon budget att förhålla sig till. Själva maten är givetvis viktig när det kommer till catering men kanske finns en strikt budget som sätter stopp, vilket kan begränsa valmöjligheterna något. Ska man hålla till långt utanför stan kanske det bara finns ett visst antal företag som kan leverera till den önskade platsen och beroende på hur många som ska komma kan det också finnas ett färre antal att välja mellan, även om det brukar vara det minsta problemet.

Exklusiv middag eller enkel plockmat

Man bör även fundera på vilken typ av mat man vill servera. Enklare plockmat kan vara minst lika trevligt som en vällagad varm middag, även om det gäller ett bröllop eller finare fest. Letar man efter catering i Stockholm som levererar mer exklusiva alternativ så finns det gott om dessa men då får man också räkna med att betala ett högre pris. Enklare mat till ett billigare pris brukar gå att beställa dels hos olika firmor men också i många vanliga matvarubutiker där det erbjuds både varma och kalla rätter.

Personal och porslin

Många företag som erbjuder catering i Stockholm står inte bara för maten utan kan också se till att det finns serveringspersonal i lokalen och fint porslin på bordet. På så vis kan man släppa allt och bara njuta av festen eller den stora konferensen och helt fokusera på gästerna. Maten ställs fram och plockas undan, glasen fylls på och disken tas om hand, allt efter egna önskemål.

Många fördelar med catering i Stockholm

Oavsett vilken typ av mat man efterfrågar finns det många fördelar med att anlita en cateringfirma. Att laga mat själv till stora sällskap kräver mycket tid för både planering och när det är dags för tillagning och man riskerar dessutom att misslyckas. Ska man hålla till i en lokal där det saknas kök kan det bli väldigt problematiskt att både frakta och förvara maten utan att den blir förstörd eller dålig, och man riskerar dessutom att missa tid med sina gäster på grund av allt som behöver göras.

Har man istället anlitat en firma kan beställningen levereras efter önskemål om både tid och plats och gästerna kan hugga in direkt när den anländer, utan att den som är värd för tillställningen behöver lyfta ett finger. Att man dessutom kan få hjälp med dukning, servering och disk är ett extra plus i kanten som kan vara värt en extra slant för att undvika stressmoment både innan och under det aktuella tillfället.

Boka catering i Stockholm