Olika företag har olika typer av behov och det gäller också när det kommer till kriterier av mobilabonnemang. Om man har ett stort företag kan man vara i stort behov av kommunicera med varandra och därför behöva ett pålitligt abonnemang som hjälper de anställa i sin arbetsvardag. Har man istället en mindre firma behöver det inte vara särskilt stor skillnad från ett privat avtal. Genom att skaffa ett företagsabonnemang där man kan välja till växel, journummer och telefonsvarare ger ett mer professionellt intryck och kan vara värda att lägga till i sitt avtal.

Genom ett företagsabonnemang kan man minska sina kostnader och få bättre erbjudanden som är specialiserade för affärslivet. Det kan vara bra att jämföra olika företagsabonnemang för att vara säker på att det uppfyller företagets krav och behov. Genom att se över hur stor surfmängd som behövs, om surf utomlands är nödvändigt, hur pass bra täckning operatören kan ge och om det innebär bindningstid kan man få en bra bild av ett pålitligt företagsabonnemang.

Tänk på detta för företaget när du gör ditt val

Var noga med att se över vilka regler som gäller kring företagsabonnemang såsom ångerrätt och förmånsbeskattning. Normalt sätt binder man upp sig på ett företagsabonnemang i 24 månader och som företag har man inte ångerrätt på abonnemanget. Det är därför extra viktigt att jämföra för att hitta rätt. Om man använder företagets abonnemang privat kan man förmånsbeskattas eftersom det är tänkt att användas i arbetet.

Om företaget har anställda som ofta reser i Sverige eller utomlands kan det vara bra att undersöka vilka operatörer som både ger bra täckning och har överkomliga priser. Både Tele2 och Telenor erbjuder företagsabonnemang när anställda kan ringa varandra utomlands även utanför EU. En smart val kan också vara att välja ett företagsabonnemang som är anpassat efter 5G då det är nästa steg i utvecklingen och flera operatörer har redan anpassat sina abonnemang därefter. 5G kommer ge möjligheten att surfa snabbare och stabilare än någonsin och kommer att vara signifikant för företag som använder stora mängder data. Både Tele2 och Telia har redan anpassat alla sina företagsabonnemang för 5G.

Bra att tänka på inför att teckna ett företagsabonnemang

  • Finns det behov av en växel, telefonsvarare eller journummer
  • Se över bindningstiden och uppsägninstiden
  • Vilka operatörer kan erbjuda 5G
  • Finns det möjlighet till obegränsad surf
  • Förmånsbeskattning
Välja rätt företagsabonnemang