Kursgårdar finns det många av i Sverige och det är enkelt att hitta en fin kursgård som är vackert belägen i naturskön miljö. Det finns både större och mindre kursgårdar att boka in sig på så oavsett om ni är ett litet mer intimt sällskap eller om ni är flera som ska samlas så finns det goda utsikter för att ni ska lyckas med att hitta rätt plats för just er konferens.

Vissa väljer kursgård på grund av dess läge medan andra ser till hur boendet ser ut. Åter andra prioriterar maten eller hur miljömedveten man är på kursgården. Det finns många olika slags anledningar till varför man väljer en kursgård framför en annan och det är bara ni som vet vad för prioriteringar ni har. Då många rör sig i riktning åt Stockholm för sina konferenser och kurser, är utbudet stort i området. Utanför Stockholm, i Enköping, har Fagerudd Konferens som kursgård och konferenshotell flera intressanta paket som inkluderar allt från mötesspa till bryggmöten.

Omgivning

Det är sällan så att man finner en kursgård som ligger någonstans utan vackra omgivningar. Kursgårdar finner man nästan alltid på de vackraste platser och det är inte konstigt att så många väljer att förlägga sina konferenser på dessa platser. Att ha nära till havet, till sjön eller till skogen gör att deltagarna inte bara får med sig nya tankar och idéer utan även lite extra energi som kommer naturligt av att vara ute i naturen.

Mat

Oavsett vad ni vill ha för slags tema för maten under konferensen så kan ni vara säkra på att det går att finna. Det går såklart att be om lite mer speciell mat om man så önskar än vad som erbjuds i paketlösningar vilket är bra för alla som fördrar det där lilla extra även när det kommer till maten.

Man kan numera enkelt söka runt bland kursgårdar för att hitta dem som väljer KRAV-märkt och närodlat, rättvisemärkt och hälsosamt istället för de gamla klassiska köttbitarna utan några grönsaker. Då fler och fler ställer krav på en hälsosam kost blir det även fler och fler som ser till att erbjuda sina gäster just detta.

Vackra kursgårdar utanför Stockholm